Chute Francúzska
Hodiny francúzskeho jazyka môžu byť aj veľmi „chutné“. Okrem gramatiky, slovnej zásoby , či množstva informácií je dôležité zoznámiť sa aj s kultúrou krajiny, ktorej neoddeliteľnou súčasťou je jedlo.
Asi najznámejšou chuťou Francúzska je chuť syra a preto sme na hodinách francúzštiny ochutnali zopár druhov tejto lahôdky.
Francúzsky obed sa skladá z niekoľkých chodov, medzi ktoré patrí aj výber syrov. Tradičný syrový tanier by mal obsahovať minimálne štyri odlišné druhy – čerstvý, tvrdý, plesňový a dobre uležaný mäkký syr.
Študenti mali možnosť ochutnať čerstvý kozí syr, camembert, roquefort, brie a reblochon. K syru patrí čerstvá bageta, hrozno a dobrá nálada, keďže sme to všetko mali k dispozícii, strávili sme veľmi príjemné hodiny francúzskeho jazyka.