Predprázdninové "vyučovanie" v plnom prúde

Predprázdninové "vyučovanie" v plnom prúde

Posledné dni pred začiatkom vytúžených prázdnin sú venované rôznym zábavným vzdelávacím aktivitám ako sú školské výlety, vzdelávanie v prírode či prednášky.

V závere školského roka sme opäť reagovali aj na ponuky neziskových organizácii akými sú SEEDS a NEPZ, s ktorými sme ako škola mali v minulosti veľmi dobré skúsenosti. Témy prednášok SEEDS sme starostlivo vyberali a teda boli pre každý ročník iné, pričom pri výbere sme zohľadňovali aktuálnosť a obsah.

Pre žiakov 1. ročníka témou boli "Riziká sociálnych sietí", pre staršie ročníky environmentálne téma "Čo sa deje s našou planétou " a cestovateľské - prázdninové témy ako "India či Blízky Východ". Zástupcovia tejto organizácie sa snažili zaujať žiakov nielen skupinovými prácami, ale aj interaktívnymi aktivitami, ktorými chceli čo najviac danú krajinu priblížiť. Žiaci si tak mohli vyskúšať tradičné jedlá a oblečenie z prezentovanej krajiny.

Vo štvrtok 27.6. naši učitelia spolu so zástupcami NEPZ-u pripravili teambuildingové aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.

Čo na to povedali naši žiaci? Tu je len zopár odpovedí: 

"Pekné zhrnutie nášho života. A aj čo máme robiť dalej - Prezentácia bola prehľadná. Dozvedel som sa veľa nových poznatkov. Páčilo sa mi vysvetľovanie a poukazovanie na problémy, ktoré nás v budúcnosti čakajú, pokial s tým nič neurobíme."

"Prednášajúci bol super.  Dozvedela som sa nové fakty o Izraeli. Prednášajúci s nami komunikoval. Som rada že sme sa dozvedeli viac o jedle. Téma známych osobností z Izrealu bola tiež zaujímavá."

"Reálne skúsenosti prednášajúceho, pohľad do "zákulisia" Izraela aj vyvracanie častých mýtov Ako pán predstavoval jedlá ktoré môžeme ochutnať v Izraeli. Nečakala som že toľké celebrity budú pochádzať práve z Izraela."

"Koľko času strávime na sociálnych sieťach - bolo to veľmi poučné. Je smutné ako to vplýva na ľudí. Páčil sa mi výklad a celkovo téma na ktorej bola postavená dnešná prednáška. informacie a prednášateľ. Páčili sa mi aktivity a celkovo to bolo zaujímavé."

"Mne sa páčil spôsob rozprávania. A bolo veľmi zaujímavé ako tieto sociálne siete fungujú a ako to zväčšuje dnešnú závislosť nás tínedžerov."

"Páčilo sa mi to, že sme si mohli vyskúšať, čo sa dá spraviť za jednu minutu. Zapojila som tak zrakový, sluchový vnem aj hmatový. Vysvetlenie o nebezpečenstve sociálnych sietí. Vyskušanie nových aktivít."

Chcem poďakovať partnerským neziskovým organizáciám, všetkým učiteľom, ktorí pripravili prínosné a verím tomu, že aj zábavné vzdelávacie aktivity pred nástupom na vytúžené prázdniny.

Na záver prajeme letné prázdniny plné oddychu, veselých, nezabudnuteľných zážitkov s vašimi rodičmi a priateľmi!!!

Vedenie a zamestnanci školy

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA