KOŽaZ 2024 – Kurz ochrany života a zdravia

KOŽaZ 2024 – Kurz ochrany života a zdravia

V dňoch 8. - 11.9. septembra 2024 sa konal každoročný Kurz ochrany života a zdravia - KOŽaZ, ktorého sa zúčastnili  žiaci tretích ročníkov.
V prvý deň sme absolvovali cestu do obce Nemecká pri Brezne, konkrétne penziónu Hradisko, kde sme boli ubytovaní. Po ubytovaní,  krátkych inštrukciách a večeri nás čakala spoločná opekačka.
Druhý deň sa nám trochu pokazilo počasie. Absolvovali sme prechádzku na vyhliadkovú vežu Zbojská a priľahlí ranč. Po návrate na penzión sa niektorí žiaci rozhodli zrelaxovať v bazéne, oddýchnuť si, alebo zabaviť sa pri spoločnom programe.
V stredu, t. j. tretí deň, sa počasie vylepšilo. Po predchádzajúcom upršanom dni sa zdvihla hladina Hronu a my sme si mohli vychutnať splav rieky Hron za ideálnych podmienok. Po návrate na penzión sme si dali obed, rýchlu sprchu a už sme cestovali do Banskej Bystrice. Tam sme navštívili Múzeum SNP. Na prehliadke sme sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií, ktoré žiaci využijú neskôr, nielen na hodinách dejepisu. Prešli sme si mesto a už bol večer a my sme sa unavení vrátili do penziónu.
Nastal posledný deň a náš odchod domov.

Štyri dni strávené na KOŽaZ-e boli akoby predĺžením prázdnin, príležitosťou nabrať nové zážitky a skúsenosti, ktoré nám už nikto nikdy nezoberie.

Facebook

Youtube kanál

 

INSTAGRAM

VIRTUÁLNA PREHLIADKA